Vreme pripreme 80 min. Sastojci: Testo: 600 g brašna, 250 ml mlakog mleka, 1 jaje, 1 kašika maslaca, 20 g svežeg Vrenje kvasca, 2 kašike šećera, malo soli. Fil: 200 g mlevenih oraha, 6 kašika meda, 1 kašičica cimeta, 50 g omekšalog maslaca Priprema: Od svih sastojaka umesiti testo. Ostaviti oko 30 minuta da naraste, premesiti ga i razvući u pravougaonik. Izmešati sve sastojke za fil. Testo premazati filom i uviti u rolat. Rolat po dužini raseći oštrim nožem da se dobiju dve polovine. Polovine uplesti jednu preko druge (kao pletenicu), tako da deo sa filom uvek bude gore. Napraviti venac i staviti u pleh obložen papirom za pečenje. Peći na 180 stepeni oko 30 minuta. Gotovu i vruću štrudlu premazati toplim medom. Po receptu Marije Mirkovic

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.