Potrebno je: 700g brašna, 1 kesica kvasca plus 1 kašičica praška zapecivo 200 ml jogurta, 100 ml. mleka, 50 ml ulja, 100g šećera 3 kesice Vanilin šećera 1 kašičica šećera i prstohvat soli . Za premazivanje: 7 kašika meda Priprema: Kvasac potopiti u mlako mleko, pa dodati šećer i mešati da se kvasac rastvori. Zatim dodati ostatak mleka, jogurt, so, ulje, šećer, Vanilin šećer, brašno, prašak za pecivo i zamesiti srednje tvrdo testo, ostaviti na toplom da odmara oko 30 minuta. Radnu površinu pospite brašnom i podelite testo na sedam delova. Svaki deo testa tanko razvući pa premazati kašikom meda. Urolati i staviti u kalup za kuglof i ostavite da omara još 15 minuta. Rernu uključiti na 200 stepeni pa smanjiti na 180 stepeni kuglof peći oko 30 minuta, odnosno vreme pečenja zavisi od vaše rerne. Drvenim štapićem proverite da li je kuglof pečen, ako se testo ne lepi za štapić, pečeno je. Medeni slatkiš možete posuti šećerom u prahu.

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.