Potrebno je za testo: 5 dl mleka 2 supene kasike šećera 1 kesica kvasca plus 1 kašičica praška za pecivo 3 soljice(1,5 dl) ulja 1 skafena kasika soli 1 kg mekog brasna. Za premazivanje 20 kašika meda i 10 kašičica cimeta. Priprema: Kvasac sa dodatkom šećera, malo brašna i svom količinom mlakog mleka staviti da nadođe. U to dodati ulje, so, brašno, prašak za pecivo, zamesiti i podeliti na 20 loptica pa ostaviti da odstoje 2 sata minimum. Razviti svaku, premazati medom , posuti cimetom ,podeliti na pola i uviti, kao štap. Ostaviti ih tako ravne. Po želji premazati jajetom. Divne, mirisne, ukusne. Možete ih posuti i šećero u prahu. Ja sam svaki štap isekla na tri dela i stavila u ovo staro lonče sa starim heklanjem da bih ih slikala.

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.