Za testo: 100 g kiselog mleka 50 ml mleko 100 ml pavlake za kuvanje 1/2 kašičice soli 5 g suvog instant Vrenje kvasca 500 g brašna 50 ml ulje Za premazivanje: 1 kašika pavlake za kuvanje 1 kašika ulje 1 kašika kiselog mleka Priprema: Za testo: 1U dublju posudu usuti brašno,dodati instant vrenje kvasac,so i izmešati. Usuti mlako mleko,dodati kiselo mleko,pavlaku za kuvanje,ulje i zamesiti mekše testo. Prekriti čistom kuhinjskom krpom i ostaviti da naraste. Nadošlo testo izručiti na pobrašnjenu radnu površinu i razviti oklagijom u krug. Vatrostalnu posudu(ili pekač) premazati uljem,staviti rastanjeno testo i”izbockati”viljuškom. 2.U činiju staviti kiselo mleko,dodati ulje,pavlaku za kuvanje,razmutiti viljuškom i premazati testo. Peći u dobro zagrejanij rerni na 180 stepeni 30 minuta. 3.Gotovu pogaču izvadoti iz rerne,prekriti čistom kuhinjskom krpom i ostaviti da se prohladi. 4.Pogaču izručiti iz vatrostalne posude i poslužiti. Komentar: Kućom se širi miris ove veoma ukusne i mekane pogače koju moi ukućani i ja obožavamo.Zato je ona jedno od naših omiljenih peciva koje pripremam za Uskrs.

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.