Potrebno je: 200 g brašna četvrtina od jedne kocke kvasca VRENJE 50 g šećera 100 g mlevenog lešnika 50 g čokolade 1 jaje 50 ml mleka+50 ml mleka za kvasac 100 g margarina Dekoracija: 100 g čokolada 50 g mlevenog lešnika Priprema Izmešati brašno, mleveni lešnik, , šećer, dodati omekšali margarin, jedno jaje i mleko. U posebnu ciniju razmutiti kvasac sa 50 ml mleka i kada uskisne pomesati ga sa ostalim sastojcima i umesiti testo.Nije potrebno da se čeka da testo naraste već raditi odmah. Razviti testo oklagijom pa okruglom modlom izvaditi deset krugova. Svakim krugom obložiti podmazane kalupe za mini tart. Od ostatka testa iseći trake, a svaku traku na kockice. Iseckati čokoladu na male kockice. Svaku kockicu čokolade staviti na kockicu testa. Svaku kockicu testa sa čokoladom umotati u lopticu. Sada te male loptice rasporediti u kalup preko testa. Ja sam stavljala u svaki kalup po sedam loptica. Staviti gotove mini buhtle u zagrejanu rernu da se peku oko 25 minuta na 180 stepeni. Kada se ispeku izvaditi ih iz kalupa. Otopiti čokoladu i svaku preliti čokoladom pa posuti mlevenim lešnicima. Dekorisati po želji

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.