Mini pani pizze
Sastojci
- 1 kg brašna
- 3 dcl vode
- 3 dcl mleka
- 1 kašikica šećera
- 1,5 kašikica soli
- 1 kvasac
- 1,5 dcl ulja
- 1 margarin
- 1 pavlaka
- 1 kašikica soli
- 2 žumanca
- 4 kašike brašna
- 150 gr stišnjene šunke
- 150 gr kačkavalja
- 300 gr kečapa
- 1 kesica origana
Opis

- U lonče staviti kvasac, mlako mleko i kašikicu šećera i ostaviti da nadođe. U vanglicu staviti brašno, vodu, šećer, so i ulje i nadošli kvasac.
- Zamesiti glatko testo i ostaviti da kisne 1 sat.
- Podeliti testo na 2 dela. Razviti svaku polovinu u širini pleha a u dužini razviti što duže. Razvijeno testo premazati filom.
- Margarin, pavlaku, so, žumanca i brašno pomešati i mikserom dobro izmutiti. Premazati sa tim oba testa, zatim uviti u rolat uzdužno pa seći na kriške debljine prsta. Ostaviti testo pola sata da kisne.
- Preko mini testa filovati kao za pizzu (po želji). Svaku mini pizzu premazati kečapom, preko staviti malo salame, malo sira i posuti origanom. Staviti da se peče.
- Peći na 200 stepeni 45 minuta. Kada je pečeno izvaditi iz rerne i prekriti vlažnom krpom jedno deset minuta a zatim poslužiti. Od ove količine dobije se 60 mini pizza.
Komentari