Zemičke
Sastojci
- 1 kg brašna
- 2 žumanca
- 2 šoljice ulja
- 2 kocke kvasca
- 2 kašike šećera
- 1 kašika soli
- 1/2 litre mleka
- 200 gr stišnjene šunke
- 150 gr kačkavalja
- 100 ml kečapa
- 2 dcl pavlake
- 1 žumance
- susam za posipanje
- listići margarina
Opis

- U ½ litre mlakog mleka izmrvite dve kocke kvasca, dodajte 2 kašikice šećera I kašikicu brašna I ostavite da kvasac nadođe. U sud za mešenje stavite 1 kg brašna, dodajte nadošli kvasac, 2 žumanca, 2 šoljice ulja I kašikicu soli.
- Zamesite testo.
- Za fil sitno iseckajte salamu i sir, dodajte kečap i pavlaku i sve promešajte. Od pripremljenog testa kidajte parčad veličine knedle,stanjite rukom na dlanu, stavite fil, skupite krajeve, okrenite.
- ređajte u pleh obložen papirom za pečenje.
- Ostavite u plehu da kisne 1 sat. Nakon toga premažite umućenim žumancetom, posolite, pospite susamom. Na svaku zemičku stavite listić margarina.
- Pecite na 200 stepeni oko 30 minuta.
Komentari