Sastojci

1 kg brašna
2 žumanca
2 šoljice ulja
2 kocke kvasca
2 kašike šećera
1 kašika soli
1/2 litre mleka
200 gr stišnjene šunke
150 gr kačkavalja
100 ml kečapa
2 dcl pavlake
1 žumance
susam za posipanje
listići margarina
1.U ½ litre mlakog mleka izmrvite dve kocke kvasca, dodajte 2 kašikice šećera I kašikicu brašna I ostavite da kvasac nadođe. U sud za mešenje stavite 1 kg brašna, dodajte nadošli kvasac, 2 žumanca, 2 šoljice ulja I kašikicu soli.
2.Zamesite testo.
3.Za fil sitno iseckajte salamu i sir, dodajte kečap i pavlaku i sve promešajte. Od pripremljenog testa kidajte parčad veličine knedle,stanjite rukom na dlanu, stavite fil, skupite krajeve, okrenite.
4.ređajte u pleh obložen papirom za pečenje.
5.Ostavite u plehu da kisne 1 sat. Nakon toga premažite umućenim žumancetom, posolite, pospite susamom. Na svaku zemičku stavite listić margarina.
6.Pecite na 200 stepeni oko 30 minuta.
7.
8.
9.
10.
11.
12.
13.
14.
15.