1 kg brašna | |
2 žumanca | |
2 šoljice ulja | |
2 kocke kvasca | |
2 kašike šećera | |
1 kašika soli | |
1/2 litre mleka | |
200 gr stišnjene šunke | |
150 gr kačkavalja | |
100 ml kečapa | |
2 dcl pavlake | |
1 žumance | |
susam za posipanje | |
listići margarina | |
1. | U ½ litre mlakog mleka izmrvite dve kocke kvasca, dodajte 2 kašikice šećera I kašikicu brašna I ostavite da kvasac nadođe. U sud za mešenje stavite 1 kg brašna, dodajte nadošli kvasac, 2 žumanca, 2 šoljice ulja I kašikicu soli. |
2. | Zamesite testo. |
3. | Za fil sitno iseckajte salamu i sir, dodajte kečap i pavlaku i sve promešajte. Od pripremljenog testa kidajte parčad veličine knedle,stanjite rukom na dlanu, stavite fil, skupite krajeve, okrenite. |
4. | ređajte u pleh obložen papirom za pečenje. |
5. | Ostavite u plehu da kisne 1 sat. Nakon toga premažite umućenim žumancetom, posolite, pospite susamom. Na svaku zemičku stavite listić margarina. |
6. | Pecite na 200 stepeni oko 30 minuta. |
7. | |
8. | |
9. | |
10. | |
11. | |
12. | |
13. | |
14. | |
15. |