Sastojci

500 gr brasna tip 400
Kesica suvog pekarskog kvasca
1 jaje
100 ml mineralne gazirane vode
100 ml mleka
50 ml ulja
1 kasicica secera, 1 kasicica soli
120 gr margarina ili maslaca
Susam, kim
1.U posudu za mesenje dodati mleko, secer, kvasac, dve kasicice brasna pa zatim dodati ulje, belance, vodu i malo soli pa ostaviti da odstoji 10 min. Zamesiti testo uz postepeno dodavanje brasna da testo bude meko pod rukom. Pokriti krpom ili strec folijom i ostaviti da odstoji 35-40 min na sobnoj temperaturi. Testo premesiti i podeliti na 4 loptice. Svaku razvuci u krug i krug podeliti na osam troglica pa formirati kiflice. U puterom premazan pleh poredjati kiflice premazati margarinom ili maslacem istopljenim zatim umutiti zumance i kasiku mleka pa premazati kiflice. Po zelji mozete posuti susamom, kimom ili semenkama po zelji. Ostaviti da odstoje dok se rerna ne zagreje na 200 stepeni a zatim peci 20 min dok ne porumene.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
11.
12.
13.
14.
15.

Svi sastojci pre pripreme treba da budu bar sat vremena na sobnoj temperaturi posebno maslac ili margarin i jaje