Svi sastojci pre pripreme treba da budu bar sat vremena na sobnoj temperaturi posebno maslac ili margarin i jaje
500 gr brasna tip 400 | |
Kesica suvog pekarskog kvasca | |
1 jaje | |
100 ml mineralne gazirane vode | |
100 ml mleka | |
50 ml ulja | |
1 kasicica secera, 1 kasicica soli | |
120 gr margarina ili maslaca | |
Susam, kim | |
1. | U posudu za mesenje dodati mleko, secer, kvasac, dve kasicice brasna pa zatim dodati ulje, belance, vodu i malo soli pa ostaviti da odstoji 10 min. Zamesiti testo uz postepeno dodavanje brasna da testo bude meko pod rukom. Pokriti krpom ili strec folijom i ostaviti da odstoji 35-40 min na sobnoj temperaturi. Testo premesiti i podeliti na 4 loptice. Svaku razvuci u krug i krug podeliti na osam troglica pa formirati kiflice. U puterom premazan pleh poredjati kiflice premazati margarinom ili maslacem istopljenim zatim umutiti zumance i kasiku mleka pa premazati kiflice. Po zelji mozete posuti susamom, kimom ili semenkama po zelji. Ostaviti da odstoje dok se rerna ne zagreje na 200 stepeni a zatim peci 20 min dok ne porumene. |
2. | |
3. | |
4. | |
5. | |
6. | |
7. | |
8. | |
9. | |
10. | |
11. | |
12. | |
13. | |
14. | |
15. |