Za testo: 300 mlleko 200 ml voda 40 g Alfa kvasca 4 kašike šećera 2 kesice vanilin šećera 1 kašičica soli 100 g margarina 1 jaje 1 belance 1 kg brašna Za nadev: po potrebi džem od kajsije po potrebi eurokrem po potrebi mlevena plazma I još: po potrebi margarin(za premazivanje) po potrebi šećer u prahu(za posipanje) Priprema: 1.Alfa kvasac izmrviti i staviti u dublju posudu.Dodati mlako mleko,2 kašike šećera,1 kašiku brašna,izmešati i ostaviti da odstoji 10 minuta. Jaje,belance,so,vanilin šećer i margarin razmutiti viljuškom,pa dodati nadošli alfa kvasac,uliti mlaku vodu,dodati 2 kašike šećera,pa postepeno dodajući brašno zamesiti mekśe testo. Prekriti čistom kuhinjskom krpom i ostaviti da odstoji 45 minuta. 2.Nadošlo testo izručiti na pobrašnjenu radnu površinu i podeliti na dva dela formirajući jufke. Razviti oklagijom jednu jufku i premazati je džemom od kajsije. 3.Razviti drugu jufku,premazati je eurokremom i posuti mlevenom plazmom. 4.Obe jufke urolati i poređati ih u pleh obložen pek-papirom. Prekriti ih čistom kuhinjskom krpom i ostaviti da odstoje 15 minuta. 5.Za to vreme dobro zagrejati rernu. Obe štrudle premazati otopljenim margarinom i peći na 180 stepeni 40 minuta. Pečene štrudle izvaditi iz rerne,ostaviti da se prohlade,pa ih po želji posuti šećerom u prahu. 6.Štrudle seći,servirati i poslužiti. Komentar: Kućom se širi predivan miris štrudli koje su veoma ukusne i zato su naše najomiljenije novogodišnje pecivo.Uz alfa kvasac testo brzo naraste i čini da ova štrudla ima neodoljiv ukus.

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.