Potrebno je: Za testo je potrebno: 500g brašna, malo soli, 1 kašika šećera, 21 g kvasca, Alfa kvasac ili Vrenje kvasac, 1 jaje, 200 ml mlakog mleka i 100 ml ulja. Za fil je potrebno: 300g kristal šećera, 6 kašičica cimeta i 2 vanil-šećera. Još je potrebno oko 200g suvoga grožđa. Priprema: Testo U mlako mleko dodati kvasac i šećer, promešati. Brašno pomešati sa solju, dodati ulje, i kvasac, pa zamesiti testo. Prekriti i ostaviti na toplom da naraste. Fil Pomešati šećer, vanil-šećer i cimet. Nadošlo testo premesiti i podeliti na dva jednaka dela. Jednu jufku rastanjiti oklagijom u četvrtasti oblik, na debljinu oko 2 mm, i obilato posuti šećerom, vanilin šećerom, suvim grožđem i cimetom. Urolati, seći na kolutove, kolutove redjati u tepsiju obloženu papitom za pečenje. Isti postupak ponoviti i sa drugom jufkom. Peći u ugrejanoj rerni na 200°C oko 25 minuta odnosno dok lepo ne porumene. Pečeno i prohlađeno pecivo posuti šećerom u prahu.Ja sam zavezlame posula sa limun šećerom u prahu. Ovo su omilljeni Novogodišnji kolači i posle par dana su jako ulusni. Pojedeš jedan, drugi, treći, teško je da se zaustaviš.

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.