Potrebno je: 800g brašna, 42g Alfa kvasca, 2 kašičice šećera, 100g maka u zrnu, soli po ukusu, 400g pirea od bundeve i 300ml vode. Način pripreme: U činiju sipajte brašno, šećer i so pa dodajte kvasac( koji ste razmutili u malo mlake vode sa dodatkom šećera i brašna) dobro izmešajte a onda dodajte pire od bundeve pomešan sa mlakom vodom, mak pa zamesite testo. Testo prekrijte i ostavite da se udvostruči, premesite pa opet ostavite da naraste. Podelite testo na tri dela,rastanjinje i upletiite u pletenicu, pletenicu smotajte u krug. Okruglu manju šerpu obložite papirom za pečenje, stavite testo i ostavite da odmara još oko pola sata. Pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni, drvenim štapićem proverite da li je testo pečeno. Ako se ne lepi za štapić, pečeno je. Ukrasite po ukusu. Ovo testo je za sve prilike, ukusno, vazdušasto, mekano.

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.