Potrebno je za testo: 200 ml mleka, 2 jaja, 20g kvasca, 1 kašičica šećera, korica limuna, prstohvat soli, 1dl ulja i oko 700 g bršna. Fil: 4 kašike masti, 4 žumanca, 4 kašike šećera i 200g suvoga grožđa. Za posipanje: šećer u prahu Priprema: U malo mleka rastopiti kvasac sa šećerom i malo brašna. Dodati ostatak mleka, jaja, koricu limuna, ulje, brašno so i umesiti testo. Ostaviti pokriveno da naraste pa premesiti. Testo podeliti na četiri dela. Rastanjiti prvi deo testa, prematazi sa 1 kašikom masti, posuti sa jednom kašikom šećera( ko voli slađe može i sa 2 kašike šećera) premazati žumancetom, rasporediti oko 50g suvoga grožđa i urolati. Urolano testo seći na parčad i uvrnuti. Tako uradi sve isto i sa preostala tri dela. U tepsiju staviti papir za pečenje i poređati motance. Ostaviti desetak minuta motance da malo odmaraju. Rernu uključiti na 200 stepeni pa smanjiti na 180 stepeni i peći motance , samo pazite da se ne prepeku. Pečeno ko voli može posuti šećerom u prahu.

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.