Najmekša štrudla sa makom

Objavljeno 30.03.2022. od Žaklina

Sastojci

  • 600 g pšenićnog brašna T-400
  • 20 g kvasca
  • 300 ml jogurta
  • 70 ml ulja
  • 1 kašičica šećera
  • 1 kesica vanilinog šećera ili malo arome vanile
  • Prstohvat soli
  • 1 limun
  • 500 g mlevenog maka
  • 200 g šećera
  • 2 kašike pšeničnog griza
  • 250 ml vrelog mleka
  • 2 žumanca
  • 70 g maslaca

Opis

60'
40'
0
0
  • Umesiti testo od brašna, žumanca, jogurta,ulja, kvasca, rendane korice limuna, 1 kašičice šećera, 1 kesice vanilinog šećera, prstohvata soli. Ukoliko je potrebno dodati još brašna. Ostaviti testo na toplom pola sata da naraste. Za to vreme pomešati mak sa šećerom, grizom i dodati vrelo mleko i ostaviti da se hladi. Kad je testo naraslo, podeliti na 3 dela. Od svakog dela razviti pravougaonik dimenzija 35×30 cm, i naneti na pravougaonik, tako da ga prekrije celog. Urolati u štrudlu i poredjati na pleh. Pre pečenja ostaviti 30 min na toplom da naraste a zatim ubaciti u hladnu rernu. Uključiti rernu na 175 C, i peći 40 min. Nakon vadjenja iz rerne, vruću štrudlu premazati rastopljenim maslacem.

Povezano

Komentari

Želim primati newsletter

Na sajtu https://mesimozajedno.rs koristimo kolačiće za prijavu i objavljivanje sadržaja i analizu saobraćaja na sajtu . Više o kolačićima Ne prihvatam Prihvatam