Slana štrudla

Sastojci

  • 100 ml mleka
  • 100 ml voda
  • 1 kesica suvog Vrenje kvasca
  • 1 kašičica šećera
  • 1 kašičica soli
  • 1 jaje
  • 100 ml ulje
  • 550 g brašna
  • 100 g kisele pavlake
  • 200 g sitnog sira
  • po ukusu so
  • 1 žumance
  • 1 kašika ulje
  • po potrebi susam

Opis

90'
40'
0
0
  • U mlakoj vodi rastvoriti vrenje suvi kvasac,dodati šećer,1 kašiku brašna,izmešati i ostaviti da nadođe. U dublju posudu usuti brašno,dodati so i izmešati. Uliti mlalo mleko,dodati ulje,jaje,nadošli kvasac i zamesiti mekše testo. Testo pouljiti sa obe strane,prekriti čistom kuhinjskom krpom i ostaviti da odstoji sat vremena.
  • Nadošlo testo podeliti na dva dela formirajući jufke.
  • Obe jufke razviti oklagijom u veliki krug. Kiselu pavlaku i sir sjediniti i posoliti po ukusu(zavisno od toga koliko je sir slan) i premazati obe razvijene jufke.
  • Urolati ih i staviti u pleh obližen pek-papirom. Ostaviti da odstoje 15 minuta. Žumance i 1 kašiku ulja razmutiti viljuškom i premazati obe štrudle,pa ih posuti susamom.
  • Peći u dobro zagrejanoj rerni na 180 stepeni dok ne porumene(oko 30 minuta),pa prekriti alu-folijom i peći još 10 minuta. Gotovu štrudlu izvaditi iz rerne,poprskati vodom,prekriti krpom i ostaviti da se prohladi.
  • Štrudlu seći,servirati i poslužiti.

Bonus saveti

Jedno od naših omiljenih pecivo koje često spremam.Ali,pošto volimo da naša novogodišnja trpeza bude bogata raznim slanim i slatkim đakonijama,ova predivna štrudla je obavezna u novogodišnjoj noći.Zato je ovo naše najomiljenije novogodišnje pecivo.

Povezano

Komentari

Želim primati newsletter

Na sajtu https://mesimozajedno.rs koristimo kolačiće za prijavu i objavljivanje sadržaja i analizu saobraćaja na sajtu . Više o kolačićima Ne prihvatam Prihvatam