Sastojci

600 grama brašna
kašičica soli
kašičica šećera
1 paketić kvasca
1 dl maslinovog ulja
3 dl vode
za premaz žumance
3 kašike vode
50 grama šećera
nekoliko zrna nara

Instrukcije

1.U prosejano brašno dodajte so, šećer, kvasac, maslinovo ulje i vodu. Zamesite testo, pokrijte krpom i ostavite da se udvostruči.
2.Nadošlo testo premesite i podelite na 8 jednakih delova. Rasporedite delove u tepsiji uz ivicu u krug. Premažite žumancetom i ostavite da odstoji još desetak minuta
3.Za to vreme uključite rernu. Pecite u zagrejanoj rerni na 250 stepeni (oko 25 minuta) da porumeni.
4.Izvadite iz rerne, pokrijte krpom i ostavite da se malo tišti.
5.Vodu i šećer promešajte i špinujte na vatri par minuta. Špinovani šećer malo prohladite i premažite pogaču. Na kraju pospite zrnama nara i poslužite.