Sastojci

1 jaje
120g šećera
60g meda
Prstohvat soli
75g putera
1 mala kašika sode bikarbone
280g brašna
1.Šecer, jaje, med, so I puter rastopiti na paru, dodati sodu. Ohladiti do sobnoj temperaturi I dodati brasno. Zaviti u foliju I staviti u frizider min na 4 sata. Testo moze da stoji u frizideru nedelju dana. Ja sam svoje testo podelila na tri dela pa u jednu trećinu stavila djumbir u prahu, u drugu cimet, u treću vanilu.
2.Za glazuru vam je potrebno 1 belance 200g šećera u prahu 2 kašičice cedjenog limuna Prehrambena boja po želji Belance mutiti viljuškom dok se ne pojave mehurići (10ak sekundi) I dodavati postepeno po kašiku šećera. Nakon otprilike 10 minuta dodati kašičicu Limunovog soka, malo mutiti dok se ne sjedini, Zatim dodati još jednu kašičicu limunovog soka. Dodati prehrambenu boju po izboru. P.s. možda će vam trebati malo više od 200g šećera u prahu. Glazuru možete razblaživati ili zgušnjavati dodatkom limunovog soka ili šećera u prahu.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
11.
12.
13.
14.
15.