U kuglof se moze dodati suvo voce po zelji, kao i iseckane zele bombone.

1 veca jabuka | |
3 jajeta | |
150 g secera | |
1 casa jogurta | |
1decilitar ulja | |
220 g brasna | |
1 prasak za pecivo | |
1 saka suvog grozdja | |
1 kasicica cimeta | |
1 kasicica ruma | |
50 g sitno iseckanih oraha | |
50 g sitno iseckanih lesnika | |
Malo prah secera za dekorisanje | |
1. | Jabuku oljustiti i iseci je na kockice. Suvo grozdje potopiti u toplu vodu, u koju smo dodali i kasicicu ruma. |
2. | Mikserom umutiti jaja sa secerom, dok se ne dobije penasta, svetla masa. Dodati ulje i jogurt, kao i brasno pomesano sa praskom za pecivo. Sve sastojke dobro izmesati i sjediniti. Dodati ocedjeno suvo grozdje, cimet, lesnike, orahe i na kraju kockice jabuke. |
3. | Kalup za kuglof premazati uljem i posuti prezlom. Rernu zagrejati na 180 stepeni. Kuglof peci oko 50 minuta. Peceni kuglof ostaviti u modli oko 15 minuta. Prevrnuti na tacnu, posuti prah secerom i dekorisati po zelji. |
4. | |
5. | |
6. | |
7. | |
8. | |
9. | |
10. | |
11. | |
12. | |
13. | |
14. | |
15. |