Novogodišnji medenjaci

Objavljeno 28.12.2020. od Wagner

Sastojci

  • 125 gr margarina
  • 100 gr kristal šećera
  • 1 vanilin šećer
  • 150 gr meda
  • 500 gr brašna
  • 1 kašika cimeta
  • 1 kašika kakao praha
  • 1 kašičica mlevenog muskantnog oraščića
  • 1/2 kesice praška za pecivo
  • na vrh noža sode bikarbone
  • 1 kašika ekstrakta ruma
  • 1 celo jaje
  • Za frosting: 1 belanac i šećer u prahu, prehrambene boje

Opis

1'
1'
0
0
  • Pomešajte oko 400 gr brašna sa začinima, praškom za pecivo i sodom bikarbonom. Na laganoj vatri otopite margarin, med i šećer pa to presipajte u sud sa brašnom. Dodajte jaje i ekstrakt ruma. Umesite testo i ostavite u frižideru pola sata-sat.
  • Nakon toga razvucite testo oklagijom na pola cm debljine (iskoristite i ostatak brašna za posipanje), pa modlom vadite oblike za medenjake i složite ih u pleh obložen pek papirom.
  • Medenjake peći u prethodno zagrejanoj rerni oko 7 minuta na 170 stepeni.
  • Za glazuru: umutite viljuškom belanac i dodajte oko 200 gr šećera u prahu i malo soka od limuna, odvojite u posebne činijice i sipajte boje koje želite, izmešajte i šarajte. Ja sam za šaranje koristila kese za zamrzivač, mada možete korisititi i poslastičarski špric. U videu ispod imate primer kako da našarate medenjake pomenutom glazurom.

Povezano

Komentari

Želim primati newsletter

Na sajtu https://mesimozajedno.rs koristimo kolačiće za prijavu i objavljivanje sadržaja i analizu saobraćaja na sajtu . Više o kolačićima Ne prihvatam Prihvatam