Potrebno je: Za testo: 200 ml mleka 150 ml kisele vode 1 jaje 1/2 kockice kvasca 1 kašičica šećera 2 kašičice soli 50 ml ulja brašno po potrebi Za nadev: 1 kisela pavlaka sa ukusom pečuraka (Moja kravica) 150 gr salame 150 gr kačkavalja 5 veća šampinjona 3 kisela krastavčića 7 kašika kečapa Za premaz: 75 gr margarina 1 zumance Za posipanje: 2 kašike susama 2 kašike kukuruznog griza srebrne šljokice Priprema: U mlako mleko razmutiti kvasac i šećer i ostaviti oko 5 minuta na toplom da nadođe.U vanglicu izruciti mleko sa kvascem,dodati kiselu vodu,jaje,ulje i so pa postepeno dodavajući brašno umesite glatko testo.Testo pokrijte čistom krpom i ostavite na toplom da narasta oko 30 minuta.Naraslo testo premesite i podelite na dve veće i jednu manju lopticu. Salamu,kačkavalj i krastavčiće narendajte a šampinjone iseckajte na tanke listiće.Razmekšsli margarin umutite sa žumancetom. Okruglu tepsiju obložite pek papirom.Jednu veću lopticu razvucite oklagijom i stavite u tepsiju.Obode kore premažite kiselom pavlakom sa ukusom pečuraka,pospite narendanom salamom,kačkavaljem,krastavčićima i šampinjonima pa mestimično pospite kečapom ostavivši središnji deo prazan.Središnji deo premažite polovinom umućenog margarina sa žumancetom.Razvucite drugu veću lopticu u okruglu koru i stavite preko prve kore u tepsiju.Krajeve druge kore podvucite ispod krajeva prve,zatim odredite centar kruga i nožem secite linije od centra do dela gde počinje nadev tako da dobijete 6 trouglova.Celu pogaču premažite margarinom i žumancetom pa svaki trougao izvrnite spolja i vrh podvucite uz obod tepsije tako da formirate venac.Svaki trougao premažite marganinom i žumancetom te pospite susamom i kukuruznim grizom.Malu lopticu tanko razvucite modlicom u obliku pahulje vadite pahuljice veće i manje i ređajte preko trouglova i u prostor između.Svaku pahuljicu premažite vodom i pospite srebrnim šljokocama.Venac pecite na 200 C 40 minuta. Ovako pripremljen venac će oduševiti vašu porodicu i goste u novogodišnjoj noći ako u sredinu stavite sveću i lepo aranžirate sto novogodišnjim ukrasima.Uživajte u praznicima!

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.