Sastojci

500 gr brašna
20 gr svežeg kvasca
1 kašičica soli
60 ml putera
250 ml mleka
1 jaje + 1 jaje za premazivanje
100 gr kačkavalja
susam za posipanje
1.Razmutiti kvasac u malo toplog mleka s kašičicom šećera i brašna. Ostaviti na toplom da nadođe. Pomešati brašno i so pa dodati pripremljen kvasac, jaje, istopljen puter i preostalo mleko, te rukom zamesiti glatko testo. Ostaviti 30 minuta prekriveno krpom.
2.Kačkavalj iseći na kockice. Nakon odmaranja, testo podeliti na 16 loptica i oblikovati ih lepo u loptice. Svaku lopticu blago istanjiti na dlanu pa umetnuti kockicu sira, skupiti testo preko njega i slepiti ga kako se ne bi otvorilo prilikom pečenja.
3.Teprisju obložiti papirom za pečenje, pa u nju prebaciti loptice oblikujući jelku. Premazati umućenim jajetom sa malo mleka, posuti susamom i ostaviti još 10-ak min da naraste. Peći u zagrejanoj rerni na 220 stepeni 30 minuta.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
11.
12.
13.
14.
15.