Omiljeno novogodisnje pecivo: Lisnate kiflice punjene filom od pecene bundeve
Sastojci
- 100 ml mleka
- 200 ml vode
- 1 kesica suvog kvasca
- 50 ml ulja
- 500 gr brasna
- 125 gr margarina
- secer u prahu
- 300 gr pecenog duleka
Opis

- Recept za testo je kao na slici 4. Potrebno je još 125 gr margarina. Testo nakon što naraste podeliti na 6 loptica; svaku razvući narendati margarin preko osim na poslednju. Naslagati jednu na drugu pa ostaviti da odstoji 15 min.
- Razvući, staviti fil i praviti kiflice. Ostaviti još 20 min i peći u zagrejanoj rerni kao što je prikazano na slici 4.
- Fil: Ispeći dulek (oko 300gr), napraviti pire, dodati cimet, kašiku džema, vanilin šećer i šećer po želji. Posuti šećerom u prahu.
Komentari