Otvorena pita od speltinog brašna sa kulenom i mocarelom
Otvorena pita od speltinog brašna sa kulenom i mocarelom
Otvorena pita od speltinog brašna sa kulenom i mocarelom
Otvorena pita od speltinog brašna sa kulenom i mocarelom
Otvorena pita od speltinog brašna sa kulenom i mocarelom
Otvorena pita od speltinog brašna sa kulenom i mocarelom

Sastojci

200ml tople vode
100g jogurta
20g svežeg Vrenje kvasca
100g omekšalog margarina
1,5 kašičica soli
2 jaja
570-600g speltinog brašna
6-7 kašika kečapa
400g tanko sečenog kulena
250g mocarele
nekoliko čeri paradajza
1 jaje
2-3 kašike susama

Instrukcije

1.Sjedinite toplu vodu i jogurt. Dodajte so, kvasac, jaja i promešajte. Dodajte polovinu prosejanog brašna, margarin isečen na kockice i dobro umesite. Dodajte ostatak brašna i umesite testo.
2.Pokrijte testo i ostavite da naraste na toplom mestu 30-40 minuta. Mocarelu isecite na kolutove.
3.Naraslo testo prebacite na pobrašnjenu radnu površinu i podelite na 2 dela. Možete i na 3 dela, lakše ćete rukovati testom kasnije. Jedan deo testa na papir za pečenje oklagijom razvucite u pravougaoni oblik debljine 4-5mm.
4.Premažite kečapom i poređajte kulen i mocarelu ali ne do samih ivica testa, ostavite prazno 2-3cm. Krajeve pite, tj.deo na koji niste nanosili nadev savijte unutra formirajući otvorenu pitu i sa sve papirom prebacite u tepsiju.
5.Rernu uključite na 180 stepeni.
6.Pitu ostavite da naraste desetak minuta dok se greje rerna. Sa preostalim testom ponovite postupak. Viljuškom umutite jaje i premažite rubove pite a zatim pospite susam.
7.Pecite dvadesetak minuta odnosno dok ne dobije zlatno braon boju. Ostavite da se prohladi a zatim secite na parčad.
8.Prijatno!

Neobična a tako jednostavna pita.

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.