Neobična a tako jednostavna pita.
200ml tople vode | |
100g jogurta | |
20g svežeg Vrenje kvasca | |
100g omekšalog margarina | |
1,5 kašičica soli | |
2 jaja | |
570-600g speltinog brašna | |
6-7 kašika kečapa | |
400g tanko sečenog kulena | |
250g mocarele | |
nekoliko čeri paradajza | |
1 jaje | |
2-3 kašike susama |
1. | Sjedinite toplu vodu i jogurt. Dodajte so, kvasac, jaja i promešajte. Dodajte polovinu prosejanog brašna, margarin isečen na kockice i dobro umesite. Dodajte ostatak brašna i umesite testo. |
2. | Pokrijte testo i ostavite da naraste na toplom mestu 30-40 minuta. Mocarelu isecite na kolutove. |
3. | Naraslo testo prebacite na pobrašnjenu radnu površinu i podelite na 2 dela. Možete i na 3 dela, lakše ćete rukovati testom kasnije. Jedan deo testa na papir za pečenje oklagijom razvucite u pravougaoni oblik debljine 4-5mm. |
4. | Premažite kečapom i poređajte kulen i mocarelu ali ne do samih ivica testa, ostavite prazno 2-3cm. Krajeve pite, tj.deo na koji niste nanosili nadev savijte unutra formirajući otvorenu pitu i sa sve papirom prebacite u tepsiju. |
5. | Rernu uključite na 180 stepeni. |
6. | Pitu ostavite da naraste desetak minuta dok se greje rerna. Sa preostalim testom ponovite postupak. Viljuškom umutite jaje i premažite rubove pite a zatim pospite susam. |
7. | Pecite dvadesetak minuta odnosno dok ne dobije zlatno braon boju. Ostavite da se prohladi a zatim secite na parčad. |
8. | Prijatno! |
Pošaljite komentar