Kategorija recepta: Pizza

Recept

Pizza pužići

Testo je univerzalno tako da možete spremati slana,a i slatka peciva.Prednost je što testo možete zamrznuti i koristiti po potrebi(ako utrošite jedan deo testa,ostala 3 dela rasporedite u zasebne kese,dobro zavežite i odložite u zamrzivač.Pre upotrebe odmrznite i nadevajte nadevom po želji).Mekano pecivo koje naš najmlađi ćlan porodice obožava i zato je naše omiljeno uskršnje pecivo.

Recept

Pizza pancerote

Dok se pripremaju razne uskršnje đakonije,valja i doručkovati.Zato je ovo naše omiljeno uskršnje pecivo koje na meniju uskršnjeg doručka.

Recept

Slatka pizza

Mnogo je lepse testo ako se doda maslinovo ulje i obavezno na pek papir staviti i peci U ovom ukusnom obroku cete svi uzivati i prste polizati!Idealno mu je vreme za pravljenje jer sad krece sezona zdravog i ukusnog voca!Uzivajte i obavezno ga pravite!

Recept

Slana (pizza) štrudla

Ukoliko gosti dolaze brzo pored kvasca dodati pola kesice praška za pecivo. Tada uopšte nema čekanja da testo raste, moze odmah da se rastanji i puni nadevom. Prašak za pecivo dodati, kada se doda prvih 400 gr brašna, Ukoliko volite mozete dodati i po kašiku kečapa, čak nekada i sa kašikom kečapa premazati testo, pre nego što stavite nadev.

Recept

Pizza buhtle

Recept za ove pomalo neobične buhtle dobila sam od prijateljice Olje, majstorice za dizana testa. Naše prijateljstvo „teško“ je četvrt veka, a naši životi upleteni poput slatkih pletenica. Uz obaveznu kaficu svake prve subote u mesecu, mnogi papirići sa receptima su razmenjeni. Uz osmeh i po neku anegdotu, a bez i jedne skrivene tajne.

  • 1
  • 2