Potrebno je: 20 kašika brašna 20 g kvasca 3 kašike ulja 1 mala kašičica soli 150 ml mlake vode 2 viršle 200 g kačkavalja par komada masline 1 šaka kukuruz šećerac 1 komad crvena paprika 100 ml kečap 1 kašikica šećera 100 g domaće kobasice U 50 ml vode staviti šećer pa izmrviti kvasac. Ostaviti ga da uskisne. U posudu za mešenje staviti brašno, so i ulje. Dodati nadošli kvasac i ostatak vode. Ako je potrebno dodati još malo vode i umesiti glatko testo koje se ne lepi za ruke. Ostaviti ga na toplom da naraste. Kada se testo udvostruči razviti ga oklagijom pa ga iseći na trake. 2 Svaku traku uvijati dlanovima formirati „glistu“od testa. U podmašćenu tepsiju uvijati „gliste“od testa u krug. 3 Preliti kečapom i redjati između redova po želji iseckane viršle, kobasice, papriku sir, masline, kukuruz itd.. 4 Staviti picu da se peče oko 20 minuta na 200 stepeni.
Puž pica
Ocena
Loading...
Pošaljite komentar