Za testo: 250 ml mleko 1 kesica suvog Vrenje kvasca 1 kašičica šećera 1 jaje 100 ml ulje 1 kašičica soli 550 g brašna Za premazivanje: 50 g kisele pavlake Za premazivanje i posipanje: 1 jaje po potrebi susam Priprema: 1.U mlako mleko dodati Vrenje suvi kvasac,šećer,1 kašiku brašna,izmešati i ostaviti da odstoji 10 minuta. U zasebnoj činiji sjediniti jaje,ulje i so,izmešati varjačom,dodati nadošli kvasac,malo brašna i izmešati varjačom. Postepeno dodavati brašno i zamesiti testo. Prekriti providnom prianjajućom folijom i ostaviti da odstoji 30 minuta. 2.Testo izručiti na pobrašnjenu radnu površinu i podeliti na 2 dela oblikujući jufkice. 3.Obe jufkice razviti u krug. Jednu razvijenu jufkicu premazati kiselom pavlakom. 4.Preklopiti drugim delom razvijenog testa. Još malo rastanjiti oklagijom i iseći na 16 trouglova. 5.Tepsiju premazati maslacem i poređati kifle. Ostaviti da odstoje 30 minuta. Premazati umućenim jajetom j posuti susamom. Peći u dobro zagrejanoj rerni na 220 stepeni 5 minuta,a zatim na 190 stepeni 20 minuta. 6.Gotovu pogaču izvaditi iz rerne,prekriti čistom kuhinjskom krpom i ostaviti da se prohladi. Pogaču izručiti iz tepsije i poslužiti. Komentar: Ovo je moje omiljeno pecivo koje spremam za novogodišnje slavlje zato što je pogača veoma mekana i ukusna.Za tili čas nestane sa stola.
Pamuk pogača sa kiselom pavlakom
od Vesna Pavloviću Ostalo
Ocena
Loading...
Pošaljite komentar