Sastojci

100 ml jogurta
350 g brasna
100 ml ulja
1/2 kesice praska za pecivo
kasicica soli
200 g cajne kobasice
100 g trapist sira
100 ml kecapa
kasicica origana
1 jaje
1.1) Od jogurta, brasna, ulja, praska za pecivo i soli umesiti glatko testo.
2.2) Cajnu kobasicu i trapist sitno iseckati. Dodati kecap i origano i pomesati.
3.3) Testo razvuci sto tanje, otprilike 2-3 mm i vaditi casom ili modlom krugove.
4.4) Svaki krug jos malo oklagijom rastanjiti i staviti kasicicu nadeva, presaviti testo na pola i viljuskom dobro pritisnuti krajeve.
5.5) Redjati u pleh oblozen papirom za pecenje i premazati umucenim jajetom.
6.6) Peci u zagrejanoj rerni na 180 stepeni 25-35 minuta.
7.
8.
9.
10.
11.
12.
13.
14.
15.

Umesto cajne, mozete staviti pecenicu, sunku, kulen, sir po zelji ili sta god volite. Omiljeno pecivo moje najbolje drugarice i bivse cimerke i moje, jer nas podseca na studentske dane, na nesto prvo sto smo nas dve mesile za njen rodjendan. Svim drugarima se dopalo, pa smo posle pravile bas cesto, bez povoda. Stan nam je uvek bio pun i ispunjen mirisom domacih, studentskih pancerota. Kako je samo to vreme bilo divno…Bas budi lepe emocije.