Mini pice
Sastojci
- 1 kg brasna
- 1 kocka kvasca
- 3 dl mleka
- 1 kasika secera
- 1,5 kasika soli
- 1,5 dl ulja
- 1 casa pavlake
- 300 g sunke
- 2 kasike namaznog margarina
- 3 zumanca
- po ukusu kiseli krastavcici
- 150 g trapista
- 150 ml kecapa
- origano, po zelji
Opis
- 1) Kvasac razmutiti u mleku sa secerom i kad nadodje dodati u vanglicu gde su vec stavljeni ostali sastojci za testo. Zamesiti testo i ostaviti da se masa udvostruci.
- 2) Pripremiti nadev tako sto iseckamo sunku i krastavcice, pa dodati zumanca, pavlaku i margarin.
- 3) Testo podeliti na 4 dela, pa svaki deo razvuci u pravougaonu formu i nafilovati.
- 4) Testo urolati kao rolat i seci komade debljine 1 cm.
- 5) Poredjati u pleh oblozen papirom za pecenje i peci u rerni zagrejanoj na 200 stepeni oko 30 minuta.
- 6) Pred kraj pecenja, pice premazati kecapom, posuti origanom i po zelji staviti na njih rendani trapist.
- 7) Vratiti u rernu jos 5 minuta.
Bonus saveti
Ovo pecivo mi je omiljeno jer me podseca na detinjstvo i na majku koja ga je spremala sestri i meni kad god bismo pozelele. Vikend nije mogao da prodje bez ovih mini pica. Njene spretne ruke su ga pravile za tili cas, a nas dve smo gledale ne trepcuci i divile se iznova i iznova. Kada smo se udale, obe smo joj trazile da nas nauci da mesimo. I dolazile smo vikendom, a mama je, sa jednakim zarom i voljom, svoje znanje i umece nesebicno delila sa nama. I savladale smo sestra i ja uspesno sve vezano za pripremu ovih mini pica i sada ih punog srca i uz mnogo radosti spremamo svojim malisanima. :-)
Komentari