Sastojci

1 kg brasna
1 kocka kvasca
3 dl mleka
1 kasika secera
1,5 kasika soli
1,5 dl ulja
1 casa pavlake
300 g sunke
2 kasike namaznog margarina
3 zumanca
po ukusu kiseli krastavcici
150 g trapista
150 ml kecapa
origano, po zelji
1.1) Kvasac razmutiti u mleku sa secerom i kad nadodje dodati u vanglicu gde su vec stavljeni ostali sastojci za testo. Zamesiti testo i ostaviti da se masa udvostruci.
2.2) Pripremiti nadev tako sto iseckamo sunku i krastavcice, pa dodati zumanca, pavlaku i margarin.
3.3) Testo podeliti na 4 dela, pa svaki deo razvuci u pravougaonu formu i nafilovati.
4.4) Testo urolati kao rolat i seci komade debljine 1 cm.
5.5) Poredjati u pleh oblozen papirom za pecenje i peci u rerni zagrejanoj na 200 stepeni oko 30 minuta.
6.6) Pred kraj pecenja, pice premazati kecapom, posuti origanom i po zelji staviti na njih rendani trapist.
7.7) Vratiti u rernu jos 5 minuta.
8.
9.
10.
11.
12.
13.
14.
15.

Ovo pecivo mi je omiljeno jer me podseca na detinjstvo i na majku koja ga je spremala sestri i meni kad god bismo pozelele. Vikend nije mogao da prodje bez ovih mini pica. Njene spretne ruke su ga pravile za tili cas, a nas dve smo gledale ne trepcuci i divile se iznova i iznova. Kada smo se udale, obe smo joj trazile da nas nauci da mesimo. I dolazile smo vikendom, a mama je, sa jednakim zarom i voljom, svoje znanje i umece nesebicno delila sa nama. I savladale smo sestra i ja uspesno sve vezano za pripremu ovih mini pica i sada ih punog srca i uz mnogo radosti spremamo svojim malisanima. 🙂