Potrebno je: 800g brašna, 1kesica suvog kvasca, 1 kašičica šećera, 1 kasičica soli, 2dl mleka, 3dl mlake vode i 1 dl ulja. Premazivanje: 2 žumanca. Preliv: 3 kašike brasna, 1 kašičica sol i 2 kašike vode. Priprema: Pomesati brašno sa uljem i solju pa dodati suvi kvasac, mleko i vodu. Umesiti testo koje se ne lepi za ruke, ali ne sme biti tvrdo. Prekriti testo i ostaviti na toplom oko 30 minuta . Pripremiti slani preliv: Pomešati so i brašno, polako dodavati hladnu vodu i mešati da nema grudvica. Od komadića testa praviti dugačke trake pa ih uvijati u perece. Ostaviti da odstoje oko desetak minuta a rernu zagrejte na 200 stepeni . Svaku perecu premažite sa žumancetom. Pecite perece oko 10 minuta, izvadite iz rerne pa premažite prelivom i vratite u rernu na još par minuta.

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.