
Potrebno je: | |
400 g kukuruznog belog brašna | |
20 g kvasca | |
100 g belog pšeničnog brašna | |
200 ml mlake vode | |
2 kašičice soli | |
1 kašičica šećera | |
100 ml mleka | |
30 g masti | |
Za preliv: | |
3 velike kašike brašna | |
1 kašičica soli | |
3 kašike vode | |
1. | Staviti kvasac u malo tople vode da uskisne. Pomešati belo kukuruzno i pšenično brašno, dodati so, šećer, mleko, ostatak vode, mast i nadošli kvasac. 2 |
2. | Umesiti testo i ostaviti 30 minuta na toplom mestu da naraste. Kada je testo naraslo podeliti ga na 10 loptica. Od svake napraviti valjak, pa ga umotati u perecu. |
3. | Poređati u tepsiju obloženu pek papirom. Ostaviti tako da stoji još 5 minuta, a onda staviti da se peče 30 minuta na 180 stepeni. |
4. | Izmutiti brašno, so i vodu da nema grudvica. Nakon 15 minuta pečenja izvaditi perece i preliti ih prelivom od brašna i soli, vratiti nazad u rernu da se peku još 15 minuta |
5. | |
6. | |
7. | |
8. | |
9. | |
10. | |
11. | |
12. | |
13. | |
14. | |
15. |