Sastojci

Potrebno je:
400 g kukuruznog belog brašna
20 g kvasca
100 g belog pšeničnog brašna
200 ml mlake vode
2 kašičice soli
1 kašičica šećera
100 ml mleka
30 g masti
Za preliv:
3 velike kašike brašna
1 kašičica soli
3 kašike vode
1.Staviti kvasac u malo tople vode da uskisne. Pomešati belo kukuruzno i pšenično brašno, dodati so, šećer, mleko, ostatak vode, mast i nadošli kvasac. 2
2.Umesiti testo i ostaviti 30 minuta na toplom mestu da naraste. Kada je testo naraslo podeliti ga na 10 loptica. Od svake napraviti valjak, pa ga umotati u perecu.
3.Poređati u tepsiju obloženu pek papirom. Ostaviti tako da stoji još 5 minuta, a onda staviti da se peče 30 minuta na 180 stepeni.
4.Izmutiti brašno, so i vodu da nema grudvica. Nakon 15 minuta pečenja izvaditi perece i preliti ih prelivom od brašna i soli, vratiti nazad u rernu da se peku još 15 minuta
5.
6.
7.
8.
9.
10.
11.
12.
13.
14.
15.