Sastojci

Za testo:
- 400 g brašna T-400
- ½ kocke kvasca ili kesica suvog kvasca
- 2 dcl mleka ili vode
- 1 kašičica soli
- 1 kašičica šećera
- 2 kašike ulja
Za fil:
- 4 komada jaja
- 400 g sira
- ½ dcl ulja
- so po potrebi
- susam

Instrukcije

1.U dublju posudu stavite kvasac, pola toplog mleka, šećer i par kašika brašna. Promešajte varjačom i ostavite da kvasac nadodje.
2.Dodajte ostatak brašna, mleka i so i sve varjačom dobro umutite. Testo treba da bude malo redje. Ako je potrebno dodajte još malo mleka. Na kraju umešajte ulje.
3.Posebno umutite jaja, sir, ulje i so u gustu smesu.
4.Tepsiju u kojoj će te da pečete gibanicu obložite papirom za pečenje.Stavite polovinu testa i razvucite ga viljuškom po tepsiji.
5.Nanesite celu količinu fila i poravnajte.
6.Sada stavite drugi deo testa o poravnajte ga preko fila od sira.
7.U posudu u kojoj je bio fil od sira dodajte 2 kašike ulja, promešajte i četkicom namažite gibanicu odozgo.
8.Pospite susamom.
9.Gibanicu isecite na kocke i ostavite da nadodje duplo a za to vreme zagrejte rernu na 200C stepeni.
10.Stavite gibanicu da se peče. Kada porumeni i odvoji se od ivica tepsije pečena je. To je možda nekih 40 minuta ali procenite sami u zavisnosti od vaše rerne.
11.Pečenu gibanicu izvadite iz rerne i tepsije zajedno sa papirom. Papir odvojite ali neka gibanica ostane na papiru.
12.Pokrite salvetom i ostavite da se prohladi.
13.Toplu gibanicu secite po rezovima koji su napravljeni na piti pre pečenja i poslužite.