Nadev za ovu divnu, mekanu picu možete menjati, dodavati ono što volite. U svakom slučaju je prelepa i našoj porodici je omiljeno slano pecivo.
sveži kvasac - 20 grama | |
mleko - 200 ml | |
maslinovo ulje - 30 ml | |
jaje - 1 za testo, 1 za premazivanje | |
šećer - 1 kašičica | |
so - 1/2 kašičice | |
brašno tip 400 - 350 gr | |
Nadev - 5 kašika ajvara ili kečapa, suvo meso, pečenica ili šunka, šampinjoni, masline, kačkavalj,origano | |
1. | U vanglicu izmrviti sveži kvasac preko staviti kašičicu šećera pa dodati toplo mleko, ulje i 1 jaje koje ste umutili viljuškom. Promešajte da se kvasac rastopi a potom polagano dodajte brašno i pola kašičice soli. Zamesite testo, oblikujte loptu pa je stavite u vanglicu i pokrijte krpom na toplom da testo nadođe |
2. | Kad je testo nadošlo, podelite ga na dva dela i njih ostavite da nadođu jedno 10-tak minuta. Oklagijom razvucite obe loptice u obliku pravougaonog pleha. U plehu staviti pek papir pa na njega prvi deo testa. |
3. | Premažite ajvarom, pospite origanom, zatim dodajte po želji pečurke, suvo meso, čvarke, masline,pa odozgo narendajte kačkavalj.Preklopite sa drugompolovinom testa, pa ostavite da nadođe dok se ne ugreje rerna na 220 stepeni. |
4. | premažite umućenim jajetom sa 1 kašikom vode.Zatim isecite na kocke željene veličine.Posuti susamom ili lanom po želji.Pecite na 220 stepeni oko 15 minuta. |
5. | |
6. | |
7. | |
8. | |
9. | |
10. | |
11. | |
12. | |
13. | |
14. | |
15. |