Sastojci

voda 3 dl
prašak za pecivo - 1/2
sveži kvasac - 20 grama
šećer - 1 kašičica
so - 1 kašičica
mast - 2 kašike
jaje - 1
brašno - 350 gr
Fil - 1 jaje, 300 gr sira, 300 gr spanaća
1.Rastopiti kvasac u vodu dodati šećer, so , ulje, jaje i prašak za pecivo.Promešati pa postepeno dodavati brašno po potrebi da bude gušće nego za palačinke ili kao za ustipke.Pokriti i ostaviti da narasta. Za to vreme sjediniti sir, jaje i spanac.
2.Uzeti tepsiju(pekla u br 26) dobro podmazati i pobrašniti pa razliti smesu u njoj. Preko rasporediti fil i malo odgore sipati ulje pa ostaviti jos malo da narasta taman da se ugreje rerna na 200 stepeni,pa staviti da se pece.
3.Pečena je kad dobije prelepu rumenu boju i odvoje se ivice od tepsije.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
11.
12.
13.
14.
15.

Baranica po ovom receptu može da se priprema i bez spanaća.