Baranica po ovom receptu može da se priprema i bez spanaća.
voda 3 dl | |
prašak za pecivo - 1/2 | |
sveži kvasac - 20 grama | |
šećer - 1 kašičica | |
so - 1 kašičica | |
mast - 2 kašike | |
jaje - 1 | |
brašno - 350 gr | |
Fil - 1 jaje, 300 gr sira, 300 gr spanaća | |
1. | Rastopiti kvasac u vodu dodati šećer, so , ulje, jaje i prašak za pecivo.Promešati pa postepeno dodavati brašno po potrebi da bude gušće nego za palačinke ili kao za ustipke.Pokriti i ostaviti da narasta. Za to vreme sjediniti sir, jaje i spanac. |
2. | Uzeti tepsiju(pekla u br 26) dobro podmazati i pobrašniti pa razliti smesu u njoj. Preko rasporediti fil i malo odgore sipati ulje pa ostaviti jos malo da narasta taman da se ugreje rerna na 200 stepeni,pa staviti da se pece. |
3. | Pečena je kad dobije prelepu rumenu boju i odvoje se ivice od tepsije. |
4. | |
5. | |
6. | |
7. | |
8. | |
9. | |
10. | |
11. | |
12. | |
13. | |
14. | |
15. |