1 kg brašna | |
1 jaje | |
250 ml mleka | |
250 ml vode | |
50 ml ulja | |
1 kašičica soli | |
1 kašičica šećera | |
200 gr šunke | |
200 kr kačkavalja | |
Kečap | |
1 žumance za premazivanje | |
1. | Ovo je omiljeni recept moje sestre i mene, zato što je ovo prvo što me je naučila da mesim i često se nalazi na našoj trpeti. Priprema U mlakom mleku sa jednom kašikom šećera i jednom kašikom brašna rastopiti kvasac i dodati ostalim sastojcima. Umesiti testo i ostaviti pola sata da odstoji zatim rasklagijati u obliku pravougaonika iseći ivice i napraviti trake kao na slici Možete da napravite i dve manje pletenice. Fil stavljati po sredini i prebacivati trake jednu preko druge.Prebaciti na pleh i ostaviti još 15 minuta. Premazati žumacem i peći na 180 stepeni u zagrejanoj rerni. Prijatno! |
2. | |
3. | |
4. | |
5. | |
6. | |
7. | |
8. | |
9. | |
10. | |
11. | |
12. | |
13. | |
14. | |
15. |