Sastojci

1 kg brašna
1 jaje
250 ml mleka
250 ml vode
50 ml ulja
1 kašičica soli
1 kašičica šećera
200 gr šunke
200 kr kačkavalja
Kečap
1 žumance za premazivanje
1.Ovo je omiljeni recept moje sestre i mene, zato što je ovo prvo što me je naučila da mesim i često se nalazi na našoj trpeti. Priprema U mlakom mleku sa jednom kašikom šećera i jednom kašikom brašna rastopiti kvasac i dodati ostalim sastojcima. Umesiti testo i ostaviti pola sata da odstoji zatim rasklagijati u obliku pravougaonika iseći ivice i napraviti trake kao na slici Možete da napravite i dve manje pletenice. Fil stavljati po sredini i prebacivati trake jednu preko druge.Prebaciti na pleh i ostaviti još 15 minuta. Premazati žumacem i peći na 180 stepeni u zagrejanoj rerni. Prijatno!
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
11.
12.
13.
14.
15.