Sastojci

Za testo:
- 200 g brašna
- 85 ml tople vode
- 65 ml kiselog mleka
- 15 ml maslinovog ulja
- prstohvat soli
- prstohvat žutog šećera od trske
- 1/3 suvog kvasca
Za fil:
- 1/2 tegle ajvara
- 100 g paštete od šunke u crevu
- 300 g mladog sira
- 4 komada jaja
- 1 kašičica origana
- 1+1 kašike svežeg vlašca
1.Testo:
2.U dublju posudu sipati toplu vodu, polovinu brašna, žuti šećer od trske, suvi kvasac i sve dobro promešati varjačom.
3.Ostaviti desetak minuta pa dodati kiselo mleko i sve dobro sjediniti varjačom u žitko testo. Dodati ulje i sve dobro umešati.
4.Pokriti kuhinjskim ubrusom i ostaviti da testo se duplira.
5.Testo ponovo promešati.
6.Pripremiti tepsiju prečnika 26 ili 30 tako što je obložite papirom za pečenje koji ste namazali sa malo maslinovog ulja.
7.Izručiti testo u pripremljenu tepsiju i kašikom razvući po celoj površini da se dobije tanka kora.
8.Filovanje:
9.Koru za picu namažite ajvarom po celoj površini na 1 cm od ivice.
10.Paštetu probušite na jednom kraju i istisnite po celoj pici.
11.Sada pospite izmrvljen sir, ostaviti 100 g za odozgo kada se pica ispeče.
12.Izlomite jaja na četri mesta na pici.
13.Pospite origanom i vlašcem.
14.Picu stavite u rernu zagrejanu na 250C stepeni do 10 minuta. Pazite da vam ne pregori.
15.Izvadite picu iz rerne i pospite je izmrvljenim sirom i vlašcem.