
Za testo: | |
- 200 g brašna | |
- 85 ml tople vode | |
- 65 ml kiselog mleka | |
- 15 ml maslinovog ulja | |
- prstohvat soli | |
- prstohvat žutog šećera od trske | |
- 1/3 suvog kvasca | |
Za fil: | |
- 1/2 tegle ajvara | |
- 100 g paštete od šunke u crevu | |
- 300 g mladog sira | |
- 4 komada jaja | |
- 1 kašičica origana | |
- 1+1 kašike svežeg vlašca |
1. | Testo: |
2. | U dublju posudu sipati toplu vodu, polovinu brašna, žuti šećer od trske, suvi kvasac i sve dobro promešati varjačom. |
3. | Ostaviti desetak minuta pa dodati kiselo mleko i sve dobro sjediniti varjačom u žitko testo. Dodati ulje i sve dobro umešati. |
4. | Pokriti kuhinjskim ubrusom i ostaviti da testo se duplira. |
5. | Testo ponovo promešati. |
6. | Pripremiti tepsiju prečnika 26 ili 30 tako što je obložite papirom za pečenje koji ste namazali sa malo maslinovog ulja. |
7. | Izručiti testo u pripremljenu tepsiju i kašikom razvući po celoj površini da se dobije tanka kora. |
8. | Filovanje: |
9. | Koru za picu namažite ajvarom po celoj površini na 1 cm od ivice. |
10. | Paštetu probušite na jednom kraju i istisnite po celoj pici. |
11. | Sada pospite izmrvljen sir, ostaviti 100 g za odozgo kada se pica ispeče. |
12. | Izlomite jaja na četri mesta na pici. |
13. | Pospite origanom i vlašcem. |
14. | Picu stavite u rernu zagrejanu na 250C stepeni do 10 minuta. Pazite da vam ne pregori. |
15. | Izvadite picu iz rerne i pospite je izmrvljenim sirom i vlašcem. |