Pica Sneško Belić
Sastojci
- 600 g brašna
- 250 ml mlakog mleka
- 100 ml vode
- 100 ml ulja
- 1 jaje
- 1 kašičica šećera
- 1 kašičica soli
- 10 g svežeg Vrenje kvasca
- 70 ml paradajz sosa
- 100 g rendane pica šunke
- 100 g rendane gaude
- origano- po želji
- malo grančica ruzmarina i čeri paradajza.
Opis
- U malo mlakog mleka razmutiti kvasac zajedno sa šećerom i malo brašna. Ostaviti da nadođe.
- Brašno prosejati, pa mu dodati preostalo mlako mleko, vodu, ulje, jaje, so i nadošli kvasac. Umesiti glatko meko testo. Ostaviti da odstoji oko pola sata.
- Nadošlo testo premesiti, pa razviti u veliku tanku koru. Od razvučenog testa izrezati jednu veliku i jednu manju okruglu koru. Staviti ih jednu pored druge, da se formira oblik Sneška.
- Od preostalog testa izrezati šešir, pa staviti preko manjeg okruglog dela. Celu picu premazati paradajz sosom.
- Posuti je najpre rendanom pica šunkom. Preko nje posuti rendanu gaudu. Preko dodati origano po želji.
- Peći u rerni prethodno zagrejanoj na 210 stepeni oko 15- 20 minuta.
- Pečenu picu dekorisati čeri paradajzom i grančicama ruzmarina tako da izgledom podseća na Sneška.
Bonus saveti
Ovo je jedan od mojih omiljenih načina da čaroliju Novogodišnjih praznika približim deci i da se svi radujemo zajedničkim uspomenama i uživamo u sreći i osmesima najmlađih.
Komentari