Pica Sneško Belić

Sastojci

  • 600 g brašna
  • 250 ml mlakog mleka
  • 100 ml vode
  • 100 ml ulja
  • 1 jaje
  • 1 kašičica šećera
  • 1 kašičica soli
  • 10 g svežeg Vrenje kvasca
  • 70 ml paradajz sosa
  • 100 g rendane pica šunke
  • 100 g rendane gaude
  • origano- po želji
  • malo grančica ruzmarina i čeri paradajza.

Opis

60'
20'
0
0
  • U malo mlakog mleka razmutiti kvasac zajedno sa šećerom i malo brašna. Ostaviti da nadođe.
  • Brašno prosejati, pa mu dodati preostalo mlako mleko, vodu, ulje, jaje, so i nadošli kvasac. Umesiti glatko meko testo. Ostaviti da odstoji oko pola sata.
  • Nadošlo testo premesiti, pa razviti u veliku tanku koru. Od razvučenog testa izrezati jednu veliku i jednu manju okruglu koru. Staviti ih jednu pored druge, da se formira oblik Sneška.
  • Od preostalog testa izrezati šešir, pa staviti preko manjeg okruglog dela. Celu picu premazati paradajz sosom.
  • Posuti je najpre rendanom pica šunkom. Preko nje posuti rendanu gaudu. Preko dodati origano po želji.
  • Peći u rerni prethodno zagrejanoj na 210 stepeni oko 15- 20 minuta.
  • Pečenu picu dekorisati čeri paradajzom i grančicama ruzmarina tako da izgledom podseća na Sneška.

Bonus saveti

Ovo je jedan od mojih omiljenih načina da čaroliju Novogodišnjih praznika približim deci i da se svi radujemo zajedničkim uspomenama i uživamo u sreći i osmesima najmlađih.

Povezano

Komentari

Želim primati newsletter

Na sajtu https://mesimozajedno.rs koristimo kolačiće za prijavu i objavljivanje sadržaja i analizu saobraćaja na sajtu . Više o kolačićima Ne prihvatam Prihvatam