Potrebno je: 1 kockica kvasca, 0,33 l limenka Beli spricer Rubin, 1 kašičica soli, 100g margarina, 3 kašike šećera i po potrebi brašno (da se ne lepi za zidove posude ili ruke). Za punjenje: 15 kajsija i 100g čokolade za ukrašavanje. Od svih gore navedenih sastojaka umesiti testo i ostaviti da nadođe dvadesetak minuta. Ovim redom, izmrviti kvasac dodati šečer i Beli špricer Rubin, zatim posoliti dodati margarin i brašna toliko da se dobije srednje tvrdo testo. Ostaviti da odmara. Pemesiti dva puta i treći put izručiti na radnu površinu.Praviti kuglice, kuglice razvlačiti oklagijom, Na vrh staviti polutku kajsije posutu sa šećerom i urolati u kiflu. Tako redom dok se sve ne potroši. Rernu zagrejati na 200 stepeni i peći kifle dok lepo ne porumene. Jos tople preliti otopljenom cokoladom.

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.