Potrebno je: 300g pečene bundeve. 1 dcl mlake vode. 1 kesica suvog kvasca, 1 kašičica šećera, 1 kašičica soli, 3 kašike semenki susama, 3 kašike semenki suncokreta, oko 700g brašna. Priprema: Kriške bundeve sa korom ispeći . Ohladiti i kašikom odvojiti bundevu od kore, izgnječiti viljuškom. U 1 dcl mlake vode staviti 1 kašičicu šećera, kesicu suvog kvasca, da odstoji par minuta pa dodati bundevu, semenke susama , suncokreta, so i brašno. Zamesiti testo dobro izraditi i ostaviti da nadođe. ( Količina brašna zavisi od bundeve, kad zamesimo testo da se ne lepi za ruke). Kad nadodje testo staviti na radnu površinu posutu brašnom, podeliti na 2 dela oblikovati vekne, uvaljati u brašno i staviti u pleh podmazan I posut brašnom ili obložite papirom za pečenje. Vekne po vrhu zarezati nožem, ostaviti da rastu oko 30 minuta pa peći na 180 stepeni 30 minuta.
Hleb sa pečenom bundevom
Ocena
Loading...
Pošaljite komentar