Potrebno je: 300g pečene bundeve. 1 dcl mlake vode. 1 kesica suvog kvasca, 1 kašičica šećera, 1 kašičica soli, 3 kašike semenki susama, 3 kašike semenki suncokreta, oko 700g brašna. Priprema: Kriške bundeve sa korom ispeći . Ohladiti i kašikom odvojiti bundevu od kore, izgnječiti viljuškom. U 1 dcl mlake vode staviti 1 kašičicu šećera, kesicu suvog kvasca, da odstoji par minuta pa dodati bundevu, semenke susama , suncokreta, so i brašno. Zamesiti testo dobro izraditi i ostaviti da nadođe. ( Količina brašna zavisi od bundeve, kad zamesimo testo da se ne lepi za ruke). Kad nadodje testo staviti na radnu površinu posutu brašnom, podeliti na 2 dela oblikovati vekne, uvaljati u brašno i staviti u pleh podmazan I posut brašnom ili obložite papirom za pečenje. Vekne po vrhu zarezati nožem, ostaviti da rastu oko 30 minuta pa peći na 180 stepeni 30 minuta.

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.