Pijani kuglof Jednostavno se priprema a prosto vas mami da ga probate. Potrebno je: 40g kvasvca, 3dl mleka, 1 kašičica šećera, 1 kašičica brašna, 700g brašna, 4 jaja, rendana kora limuna, 140g putera ili margarina, 2 čašice ruma, 3 kašike šećera, Pola kašičice soli, 150g suvog grožđa i 50g kore narandže. Priprema Potopiti 40g kvasvca u 3dl mleka sa kašičicom šećera I brašna, ostaviti da naraste.U 700 g brašna dodati kvasac, 4 jaja, rendanu koru limuna, 140g otopljenog putera, čašica ruma, 3 kašike šećera I pola kašičice soli. Sve dobro izmešati I ostaviti da naraste. 150g suvog grožđa potopiti u 1 čašicu ruma. Kada malo odstoji procediti I pomešati sa 50g iseckane kore narandže. Pomešati suvo grožđe, koru narandže I sve dodati testu. Sipati u podmašćenu modlu I peći na 190 stepeni oko 45 minuta. Dekorisati po želji.

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.