Za testo: 500 g brašna 1,5 kašičica so 1 kašičica šećera 1 jaje 20 g alfa kvasca 200 ml mleko 180 g kisele pavlake Za nadev: 200 g sir po ukudu so Za prženje: po potrebi ulje Priprema: 1.U mlakom mleku rastvorii, alfa kvasac,dodati šećer,izmešati i ostaviti da odstoji 5 minuta.U dublju posudu usuti brašno,dodati nadošli kvasac,so,kiselu pavlaku,jaje i zamesiti mekše testo.Ostaviti da naraste prekriveno čistom kuhinjskom krpom.Nadošlo testo podeliti na 2 dela formirajući jufke. 2.Obe jufke razviti oklagijom u oblik pravougaonika. 3.Iseći ih na po 9 pravougaonika i na svaki staviti po malo sira posoljenog po ukusu(zavisno od toga koliko je sir slan). 4.Krajeve testa premazati vodom,preklopiti ih i urolati. 5.Piroške pržiti na zagrejanom ulju dok ne porumene sa svih strana,pa ih odlagati na kuhunjski papir da bi se ocedio višak masnoće. 6.Piroške servirati i poslužiti. KOMENTAR: Prolećne piroške su spremne za doručak,a nakon toga sledi šetnja kako bi se utrošile kalorije.Pecivo je veoma ukusno,brzo se priprema i zato je naš omiljeni prolećni recept koji moji ukućani i ja obožavamo.

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.