
450g brašna, | |
20g svešeg kvasca, | |
60ml mlakog mleka, | |
2 jajeta +1 žumance, | |
125g margarina, | |
100g suvog grožđa, | |
5 kašika meda, | |
80g šećera, | |
2 kašike ulja, | |
Za glazuru: 100g šećera u prahu, 100ml slatke pavlake i 2 kašike limunovog soka | |
1. | Kvasac rastopiti u mleku , dodajte kašičicu brašna malo šećera I ostavite da nadođe. U činiji izmešajte jaja, žumance , šećer, med, margarin, suvo grožđe, ulje i ekstrat vanile, dodajte nadošli kvasac, ostatak brašna, zamesite glatko testo I ostavite na toplom mestu da naraste. Posle pola sata testo premesite, sipajte u okrugao kalup podmazani I posut brašnom ili ga obložite papirom za pečenje. A možete ga peći i u kalupu za kuglof. Pecite na 180 stepeni oko 50 minuta. Odnosno dok lepo ne porumeni. Slatku pavlaku umutite sa šećerom u prahu I limunovim sokom.Kolač ohladite, prelijte glazurom I servirajte. Ovo je kolač nad kolačima, ukusan nema ko ga ne voli, ali ne možeš pojesti samo jedno parče prosto te mami za čas tanjir ostane prazan..... |
2. | |
3. | |
4. | |
5. | |
6. | |
7. | |
8. | |
9. | |
10. | |
11. | |
12. | |
13. | |
14. | |
15. |