Sastojci

500 gr kora za gibanicu
400 ml mlakae vode
1 kocka kvasca
1 ravna kasika soli
1 kasicica secera
17 pune kasike brasna
5 jaja i 2 dl ulja. Za fil je potrebno: 1 glavica crnog luka
400 gr krompira
soli i bibera po ukusu i 2 kasike ulja. Za posipanje: 20 gr lanenog semena.
1.Prvo pripremite fil.Na ulju proprziti sitno secen crni luk dok ne dobije staklastu boju.Krompir ocistiti i izrendati,dodati luku i proprzite nekoliko minuta.Posolite i pobiberite po ukusu.Ostavite da se malo prohladi.
2.Za to vreme u mlakoj vodi dodati izmrvljen kvasac,secer,so i brasno.Umutite smesu mikserom.Posebno umutiti jaja pa​spojiti sa predhodnim filom.Dodati ulje.
3.Za ove pitice sa krompirom spajati po dve kore.Prvu koru rasiriti na radnoj povrsini i namazati je sa 3 kasike fila sa kvascem,staviti drugu koru pa premazati sa filom od krompira.Preklopiti sa jedne i druge strane koru pa uviti u rolat.Redjati u plehu jednu pored druge sa blagim razmakom.Postupak ponoviti dok ne potrosite sav materijal.Malo fila ostavite za odozgo i p[ospite lanenim semenom. Ostavite pitice 10-ak minuta da narastu,dok se ugreje rerna.Peci na 200 C dok ne porumeni.Uzivati u ukusu. Prijatno.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
11.
12.
13.
14.
15.

Ovu pitu možete napraviti od bilo kog fila. Prelepa je i sa sirom, blitvom ili spanaćem.