Ovu pitu možete napraviti od bilo kog fila. Prelepa je i sa sirom, blitvom ili spanaćem.
500 gr kora za gibanicu | |
400 ml mlakae vode | |
1 kocka kvasca | |
1 ravna kasika soli | |
1 kasicica secera | |
17 pune kasike brasna | |
5 jaja i 2 dl ulja. Za fil je potrebno: 1 glavica crnog luka | |
400 gr krompira | |
soli i bibera po ukusu i 2 kasike ulja. Za posipanje: 20 gr lanenog semena. | |
1. | Prvo pripremite fil.Na ulju proprziti sitno secen crni luk dok ne dobije staklastu boju.Krompir ocistiti i izrendati,dodati luku i proprzite nekoliko minuta.Posolite i pobiberite po ukusu.Ostavite da se malo prohladi. |
2. | Za to vreme u mlakoj vodi dodati izmrvljen kvasac,secer,so i brasno.Umutite smesu mikserom.Posebno umutiti jaja paspojiti sa predhodnim filom.Dodati ulje. |
3. | Za ove pitice sa krompirom spajati po dve kore.Prvu koru rasiriti na radnoj povrsini i namazati je sa 3 kasike fila sa kvascem,staviti drugu koru pa premazati sa filom od krompira.Preklopiti sa jedne i druge strane koru pa uviti u rolat.Redjati u plehu jednu pored druge sa blagim razmakom.Postupak ponoviti dok ne potrosite sav materijal.Malo fila ostavite za odozgo i p[ospite lanenim semenom. Ostavite pitice 10-ak minuta da narastu,dok se ugreje rerna.Peci na 200 C dok ne porumeni.Uzivati u ukusu. Prijatno. |
4. | |
5. | |
6. | |
7. | |
8. | |
9. | |
10. | |
11. | |
12. | |
13. | |
14. | |
15. |