Mekane kiflice pune slasnog čokoladnog krema. 30g svežeg Vrenje kvasca 800g brašna 100ml ulja 350ml toplog mleka 1 kašika šećera pola kašičice soli 1 celo jaje 1 belance 2 kašičice kakaoa nadev 100g rendanog hladnog margarina 100g Nutelle za premazivanje 1 žumance 2 kašike mleka glazura 200g mlečne čokolade 1 kašika ulja Uživajte u video receptu  za kiflice, a opis koraka pripreme možete pogledati u galeriji. Recept je nastao u saradnji s blogom Moje grne. Korak 1 U mlako mleko staviti šećer, pa razmrviti kvasac i ostaviti ga da se aktivira.Prosejati brašno u posudu za mešanje. Dodati ulje, celo jaje i belance, so i na kraju nadošli kvasac, pa zamesiti glatko testo. Najbolje pomoću miksera, nastavkom za testo. Umešeno testo podeliti na dva dela. Jedan deo staviti na radni sto posut brašnom, drugi deo vratiti u posudu, dodati kakao, pa ga još mesiti kako bi se dobilo tamno testo. Zatim i njega izručiti na radni sto, pokriti kuhinjskom salvetom i ostaviti na toplom da naraste, nekih 30 minuta. Korak 2 Posle tog vremena, oklagijom rastanjiti beli deo, pa po čitavoj površini rasporediti rendani hladni margarin.Rastanjiti i tamni deo, pa ga staviti preko margarina (belog dela). Zatim krajeve preklopiti do sredine i oklagijom rastanjiti tanko testo (pravougaonik), dimenzija približno 65x40cm. Korak 3 Preseći po sredini, a zatim polovine iseći na manje trougliće. Na kraj svakog zatim staviti po malo Nutelle i uobičajeno uviti kiflicu.

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.