Za testo: 5 dl mleka 800 g brašna 1 jaje 2 kašičice šećera 1 kašičica soli 1 kocka Alpha kvasca Za nadev: 100 g kečapa 200 g salame 1 čaša kisele pavlake malo origana za prženje ulje Priprema: U mlako mleko sa šećerom rastopiti kvasac. Zatim dodati kašičicu soli, jedno jaje i sa brašnom umesiti mekano testo. Testo ostaviti da miruje 45 minuta. Kada je testo naraslo, premesiti ga i podeliti na dva jednaka dela. Na pobrašnjenoj radnoj površini oklagijom tanko razviti jednu polovinu testa, zatim čašom lagano utisnuti mesta na kojima ćemo čašom vaditi krofne. Napraviti nadev, tako što ćete salamu narendati i pomešati sa pavlakom, kečapom i origanom. Zatim na otisnutim mestima na testu stavljati po kašičicu nadeva i preklopiti drugom polovino. Uzeti čašu i vaditi krofne. Postupak ponoviti i sa drugom polovinom testa. Ostaviti krofne da odmaraju pola sata. Pržiti ih u vrelom ulju sa obe strane dok ne porumene. Vaditi ih na papirni ubrus da upiju suvišnu masnoću. Po receptu Marine Zdravković

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.