Pizza pancerote
Sastojci
- 300 ml voda
- 600 g brašna
- 25 g svežeg Alfa kvasca
- 1/2 kašičice soli
- 1 kašičica šećera
- 2 kašike ulje
- 100 ml pasiranog paradajaza
- po ukusu origano
- po ukusu so
- 1 kašika masilinovog ulja
- po potrebi salama
- po potrebi kačkavalj
Opis
- 1.Za testo:U dublju posudu usuti 100 ml mlake vode,dodati izmrvljen alfa kvasac,šećer,1 kašičicu brašna,izmešati i ostaviti da odstoji 5 minuta. U odgovarajuću posudu usuti brašno,dodati 200 ml mlake vode,so,ulje,nadošli kvasac i zamesiti mekše testo. Testo pouljiti sa obe strane,prekriti providnom prianjajućom folijom i ostaviti da naraste.
- 2.Nadošlo testo premesiti i podeliti na 12 delova formirajući jufkice.
- 3.Za premazivanje:Sjediniti pasirani paradajs,posoliti po ukusu,dodati maslinovo ulje,origano i izmešati. Svaku jufkicu razviti okpagijom i premazati smesom od pasiranog paradajza. Naneti rendanu salamu,pa rendani kačkavalj.
- 4.Preklopiti testo i lepo zatvoriti krajeve(prvo prstima ispretiskati,a zatim viljuškom kako bi se krajevi lepo zatvorili). Poređati u pleh obložen pek-papirom. Premazati ih mlakom vodom i peći u dobro zagrejanoj rerni na 180 stepeni 20 minuta.
- 5.Gotove pancerote izvaditi iz rerne i ostaviti da se prilohlade.
- 6.Pizza pancerote servirati i poslužiti vruće.
Bonus saveti
Dok se pripremaju razne uskršnje đakonije,valja i doručkovati.Zato je ovo naše omiljeno uskršnje pecivo koje na meniju uskršnjeg doručka.
Komentari