Pizza pancerote

Sastojci

  • 300 ml voda
  • 600 g brašna
  • 25 g svežeg Alfa kvasca
  • 1/2 kašičice soli
  • 1 kašičica šećera
  • 2 kašike ulje
  • 100 ml pasiranog paradajaza
  • po ukusu origano
  • po ukusu so
  • 1 kašika masilinovog ulja
  • po potrebi salama
  • po potrebi kačkavalj

Opis

50'
20'
0
0
  • 1.Za testo:U dublju posudu usuti 100 ml mlake vode,dodati izmrvljen alfa kvasac,šećer,1 kašičicu brašna,izmešati i ostaviti da odstoji 5 minuta. U odgovarajuću posudu usuti brašno,dodati 200 ml mlake vode,so,ulje,nadošli kvasac i zamesiti mekše testo. Testo pouljiti sa obe strane,prekriti providnom prianjajućom folijom i ostaviti da naraste.
  • 2.Nadošlo testo premesiti i podeliti na 12 delova formirajući jufkice.
  • 3.Za premazivanje:Sjediniti pasirani paradajs,posoliti po ukusu,dodati maslinovo ulje,origano i izmešati. Svaku jufkicu razviti okpagijom i premazati smesom od pasiranog paradajza. Naneti rendanu salamu,pa rendani kačkavalj.
  • 4.Preklopiti testo i lepo zatvoriti krajeve(prvo prstima ispretiskati,a zatim viljuškom kako bi se krajevi lepo zatvorili). Poređati u pleh obložen pek-papirom. Premazati ih mlakom vodom i peći u dobro zagrejanoj rerni na 180 stepeni 20 minuta.
  • 5.Gotove pancerote izvaditi iz rerne i ostaviti da se prilohlade.
  • 6.Pizza pancerote servirati i poslužiti vruće.

Bonus saveti

Dok se pripremaju razne uskršnje đakonije,valja i doručkovati.Zato je ovo naše omiljeno uskršnje pecivo koje na meniju uskršnjeg doručka.

Povezano

Komentari

Želim primati newsletter

Na sajtu https://mesimozajedno.rs koristimo kolačiće za prijavu i objavljivanje sadržaja i analizu saobraćaja na sajtu . Više o kolačićima Ne prihvatam Prihvatam