Potrebno je: 2 dl mleka, 1 dl vode, pola kockice Vrenje svežeg kvasca, 2 vanilin šećera 1 kašičica šećera, pola kašičice soli, 3 kašike ulja i 500 g brašna, Prehrambena boja za testo, plava i ljubičasta. Priprema: U mlako mleko i vodu staviti šećer i kvasac i ostaviti par minuta , pa dodati so, vanilin šećer, ulje i brašno. Zamesiti testo i ostaviti da nadođe. Kad testo nadođe, podeliti ga na 2 dela, u prvi deo testa dodati desetak kapi plave prehrambene boje au drugi deo testa desetak kapi ljubičaste prehrambene boje. Plavi deo testa razvući na debljinu maloga prsta i nožrm iseći na trake širine oko 1 cm. Napraviti spiralu i urolati, to uraditi i sa ljubičastim delom testa. Tepsiju obložiti papirom za pečenje, ređati zavrzlame. Rernu zagrejati na 180 stepeni i peći zavrzlame, drvenim štapićem proveriti da li su pečene, ako testo ne ostaje na štapiću, pečene su. Zavrzlame posuti šećerom u prahu.
Uskršnje zavrzlame
Ocena
Loading...
Pošaljite komentar