Ukoliko niste sigurni da umete na ovaj način da ispečete pogaču pomoć potražite od baka koje imaju više iskustva za pečenje hlebova pod crepuljom.
500 ml vode | |
40 gr Vrenje kvasca | |
1 kašičica šećera | |
1 kašika soli | |
2 jaja | |
brašno po potrebi | |
100 ml ulja | |
1. | U 500 ml mlake vode izmrviti kvasac i dodati kašičicu šećera.U posudi za mešenje sipati oko 500 gr brašna,napraviti rupu u sredini,dodati 2 jaja,kašiku soli,ule,narasli kvasac i dodavajući još brašna zamesiti glatko testo.Testo pokriti krpom i ostaviti na toplom da narasta 15 minuta.Naraslo testo ponovo premesiti i ostaviti da narasta još 15 minuta.Testo premesite, formirajte oblik pogače i stavite ga u crepulju.Pogaču mestimično izbockajte vrhom noža,poklopite poklopcem i stavite na žar.Žaom prekrijte i gornji poklopac kako bi se ravnomerno pekla i sa gornje strane.Pečite oko 40 minuta ili dok ne porumeni i sa gornje i sa donje strane.Povremeno otvarajte gornji poklopac i kontrolišite kako napreduje pečenje pogače.Ovako pečena pogača će biti mekana i mirisna.Uživajte! |
2. | |
3. | |
4. | |
5. | |
6. | |
7. | |
8. | |
9. | |
10. | |
11. | |
12. | |
13. | |
14. | |
15. |