Testo za pogaču: 900g brašna, 1 kašičica soli, pola kašičice šećera, 1 kockica svežeg kvasca, 225ml mleka, 125ml vode i 100g masti. Za premazivanje: 2 žumanca. Za posipanje: Slatka začinska paprika, može slatka, može ljuta, ja sam kombinovala. Priprema: U mlako mleko dodamo šećer, izmrvljen kvasac i malo brašna.Ostaviti na toplom da nadođe oko 10 minuta. Kad se kvasac digne, dodamo vodu, mast, so i brašno. Smesu zamesimo tako da ne bude pretvrda. Ostavimo oko sat vremena na toplom da testo naraste. Podmažemo šerpu pospemo je brašnom stavimo pogaču premažemo je žumancetom, pospemo paprikom i ostavimo još oko sat vremena da raste. Pečemo u zagrejanoj rerni dok lepo ne porumeni. Baš je prolećna, rascvetala, ukusna mekana….
Pogača
Ocena
Loading...
Pošaljite komentar