Potrebno je: 200ml mleka, 20g kvasca, 1 kašičica šećera, 1 jaje, 50g A la kajmaka, 1 kašičica soli i 450g brašna. Za fil: 2 čena belog luka, 100 g suncokreta, 50g A la kajmaka, 4 kašike ajvara, 50g susama i 2-3 kašike ulja. Još je potrebno: ulje za premazivanje, 1,2 mala paradajza zvanih šljiva, 50g kajmaka i 100g sira po ukusu. Priprema: U mlako mleko stavite kvasac, kašičicu šećera i brašna. Ostavite desetak minuta da kvasac nadođe. Nakon tog vremena dodajte jaje,ulje, kajmak, so, brašno i zamesite testo. Ostavite oko pola sata da testo nadođe. Iseckajte beli luk, dodajte semenke suncokreta, susama, i na kraju pomešan ajvar i kajmak. Nadošlo testo stavite na pobrašnjenu radnu površinu i blago rukama pritisnite a onda oklagijom razvucite u pravougaonik, oko 0,5 cm debljine. Premažite testo filom i uvijte po široj strani. Nožem po sredini isecite testo, a onda ga uvijte u obliku pletenice. Prebacite u podmazanu okruglu tepsiju i ostavite oko pola sata da nadođe. Nakon tog vremena premažite pogaču uljem i pospite kimom. Pred kraj pečenja po pogači stavite kolutove paradajza premažite kajmakom i poredjajte kockice sira. Pecite u zagrejanoj rerni na 200 °C oko 45 minuta. Proleće počinje šarenilo boja i ukusa, pa ko je ne bi voleo!

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.