Potrebno je: 500 g mekog brašna | |
1 dl mleka | |
1,5 dl jogurta | |
20 g svežeg kvasca | |
2 jajeta | |
50 ml ulja | |
2 vanilin šećera | |
2 kašike šećera | |
1. | U dubljoj posudi sjediniti mlako mleko sa svežim kvascem i kašičicom šećera, pa dobro izmešati i ostaviti da nadođe.U vanglicu sipati polovinu brašna, dodati jogurt, 1 jaje preostali šećer, ulje, vanil-šećer i nadošli kvasacSastojke izmešati rukom i postepeno dodavati preostalo brašno. Mesiti dok se ne dobije glatko testo. Umešeno testo ostaviti da nadođe. |
2. | Nadošlo testo izručiti na radnu površinu, rastanjiti oklagijom na debljinu malog prsta pa okruglom manjom modlom za krofne ili čašom vaditi krugove od testa. |
3. | Okruglu tepsiju obložiti papirom za pečenje, pa u nju slagati testo dok se ne popuni dno tepsije Premazati žumancetom, ostaviti da nadođe i peći u zagrejanoj rerni dok lepo ne porumeni |
4. | |
5. | |
6. | |
7. | |
8. | |
9. | |
10. | |
11. | |
12. | |
13. | |
14. | |
15. |