Za fil : 200 g mladog sira i 2 žumanceta Za premazivanje pogače: 2 neumućena belanca Za posipanje pogače 3 supene kasike pečenog susama Testo: Pola litre mlakog mleka 1 mala kockica kvasca 2 kašike šećera, 2 kašičice soli, 150ml ulja, 1kg brašna t400 Priprema: Sve navedene sastojke staviti u vanglu i sa mlakim mlekom zamesiti i fino i glatko testo. Testo odmah podeliti na manje loptice, treba da budu 22 loptice. Jufkice ostaviti 15 minuta da se odmore zatim svaku lopticu razviti I staviti po malu kašiku sira,. Uviti i oblikovati kiflu. Za prvi red treba 9 kifli koji se preseku ukosa na pola i dobije se 18 polovina. Za drugi red treba 7 kifli, pa kad se preseku ukoso na pola pola dobije se 14 polovina. Za zadnji red treba 5 kifli presečeno ukoso na pola i dobije se 10 polovina, Jedna kifla ostaje cela, ona se uvije u krug i treba za sredinu. Način slaganja: 18 polovina kifle složiti u tepsiju tako da sečeni deo bude do ivice tepsije, pa preko složiti 14 polovina, a poslednji red složiti da malo visi u unutrasnjosti kruga i u unutrašnjost staviti onu kiflu što je smotana u krug. Tako fino urđjenu pogaču ostaviti 15 minuta da nadođe, premazati je neumućenim belancima i posuti susamom. Peći 35 minuta na 180 stepeni i još15 minuta na 200 stepeni. Prema receptu Dijane Popović

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.